Ketchup

Vores tomater modner nu. De kommer i en flod som der skal tages hånd om. Og selvom solmodne, friskplukkede tomater er selve kilden til at forlænge sommerferiefølelsen, kan vi ikke spises os ud af dem. 

Hvis du ikke har nok modne tomater i haven, så køb nogle flotte røde San Marzano-tomater eller nogle andre smagfulde og søde tomater, for vi skal lave ketchup!

I forbindelse med breadsticksene lavede vi også ketchup. Vi spiser nemlig ret meget ketchup, som jeg har en anelse om at mange børnefamilier gør, og så er det da sjovt at lave det selv.

Pluk 500 gram røde tomater. Hvis du ikke kan plukke helt nok, så køb eller brug tomater fra dåse. Si dåsetomaterne, så al saften løber fra og I kun har tomaterne.

Kog tomaterne i en dl eddike sammen med hakket løg, et fed hvidløg og et æble. Det er jo ret sjovt hvis man også selv har dyrket de sidste ting.

Tilsæt en halv tske kanel og en halv tsk allehånde. Et nip salt. Og nu kommer sukkeret: 125 gram mørk farin. 

Når det hele har kogt i 15 minutter blender i det i god, lang tid. Først bliver det til en mos, men så blender  I det lidt længere og vupti; så ligner det ægte ketchup. (I øvrigt: tro mig. Jeg opdagede heldigvis de klistermærker på æblerne som vi havde overset!)

Ned i et glas og ind på køl. Tro mig den er god som dip, på chili con carne og alt muligt andet. Snart bruger I kun den. 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s