Varm æbledrik

Efteråret er startet. Og selvom sommeren er simpelthen så dejlig, så er den lune hygge også virkelig skøn.

Vi har massive mængder ufiltreret æblemost lavet af æblerne fra haven. Udover at drikke æblemosten kold som den er, eventuelt med lidt danskvand i, laver vi også varm æbledrik. Børnene har jo selv plukket og mostet en hel del.
Til børnene kommer jeg ikke for meget ingefær i, for de synes det er stærkt. Men til mig selv må det godt kradse lidt og jeg har fundet en måde at kombinere de to i samme portion æbledrik.

 

Til en halv liter æblemost, tager jeg to fine stjerneanis, og 1 cm ingefær. Anissen og ingefæren giver en dybde, som gør drikken til mere end bare varm æblemost.
Ingredienserne i en gryde, og så ellers bare varme på. Det skal simre og boble let.

Når drikken er varmet igennem i små 10 minutter så der er frigivet lidt smag fra de to krydderier, hælder jeg op til børnene.
Derefter koger jeg videre til mig selv. 15 minutter mere. Der sker et eller andet magisk med sukkeret i æblemosten og ingefæren, og det bliver altså bare til en ægte, lækker særlig æbledrik. Den varme dybde fra anissen, som jo også kan suppleres med kardemommekapsler og kanel ved juletid, kan altså noget.

Til slut kan du lige smage om der skal justeres med lidt honning. Og husk i øvrigt, at æbledrikken kan laves i forvejen og stille på køl, så den er kogt godt igennem og bare skal varmes.

 

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s