Sydeuropæisk bed med masser af duft og smag

Jeg har taget en beslutning. Det skal jo gøres ind i mellem. Og jeg har besluttet at det bed, som inde i mit hoved hedder det sydeuropæiske bed også skal være det.

Sagen er, at jorden er tør. Ikke hård men rigtig godt drænet fordi der er en del grus i den. Derudover skråner bedet så vandet løber nedad og dræner dermed også. Så man skal altså virkelig ville det, hvis man skal bo i det bed. Eller være tørkeglad.

Og det kan de hårdføre krydderurter godt klare. Så da jeg gik og kiggede efter en god og permanent placering til vores nye timianer, fladt placeringen i det bed.

Jeg har sat dem i bunden så vandet løber ned til dem. Oven over har jeg sat nogle skud fra lavendlerne, som voksede i mellem stenene i kanten af trappen. De er altså virkelig stærke sådan nogle lavendler. Jeg satte dem godt dybt, så de har jord op på den træede stængel. Fordi lavendler sætter nye rødder hvis man planter dem dybt. Og så bliver busken mere tæt og står ikke og flagrer.

I forvejen er der nogle små orange liljer af en slags som også virkelig vil livet. Sammen med nogle andre busk-agtige blomster som jeg ikke ved hvad hedder. Det er dem som ligner tørt græs lige nu. Rosen skal også flyttes fordi jeg har en anden plan også – om en romantisk sti, men roser flyttes først i oktober når bladende er faldet af. Så den bliver lidt endnu.

Det er et meget blandet bed og der skal nok lidt mere styr på det. Men nu er det officielt Det Sydeuropæiske Bed.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s